Jo penso córrer la Mitja de Figueres! I tu?

Els 21Km i els 97m solen ser el primer gran repte que quasi tot corredor en ruta escull per saber quines són les nostres possibilitats reals en llargues distàncies. Sempre és recomenable abans d'afrontar una prova atlètica d'aquestes característiques fer-se un reconeixement mèdic-esportiu amb una prova d'esforç per descartar qualsevol problema. Si ets capaç de còrrer curses de 10Km pots acabar una Mitja Marató. Sempre que anem sumant setmanes d'entrenament i kilòmetres un a un, de forma progressiva i escoltant el nostre cos. Si fem un plantejament positiu, un ritme de cursa adequat i una constància en l'entrenament setmanal la Mitja estarà al nostre abast. El planning d'entrenament global es basaria en unes dotze setmanes i si tenim en compte que la data de la Mitja de Figueres serà el proper 4 de desembre hauríem de començar aquest proper dilluns 12/9. Dividint aquest temps en tres blocs de quatre setmanes. 1er bloc de preparació de base. 2n bloc preparació específica. 3r bloc precompetició.

El planning setmanal constaria de 2 - 3 de dilluns a divendres de 45'-60' sumant una altra sessió el cap de setmana més de tirada llarga de 75' a 90' per apropar-nos a 15-16Km. Durant la setmana, treballarem rodatges de carrera contínua a ritme còmode que ens permeti fer una base sòlida de fons. Però sense descuidar treball de velocitat de velocitat (sèries, canvis de ritme, progresions) i de força (pujades, escales, gimnàs) que ens ajudaran a millorar el ritme de cursa.

Tot i que la preparació de Mitja no és molt diferent de la de 10Km si que haurem d'afegir sessions d'entrenament. Hem d'acostumar-nos a mantenir el ritme més temps que en un 10000. L'aspecte psicològic quan afrontem la nostra primera mitja també serà important. Cal sortir amb el cap fred, tenint en compte que és més del doble que una cursa de 10Km. I que la majoria de participants estaran corrents entre 1h30' i 2h per finalitzar la prova. Dosificació d'esforç, control de ritme i no deixar-se emportar per l'eufòria inicial i els que disputaran el Km llançat que estiraran de cop la sortida Tenint en compte que el traçat de la Mitja de Figueres és força planer això ens ajudarà a portar un ritme més constant, uniforme i perquè no assolir un bon o el millor registre personal en la distància. A entrenar, assimilar bé, cuidar-se molt aquesres properes 12 setmanes i ens veiem el 4 de desembre a la sortida de la Torre Galatea del Teatre-Museu Dalí!


Entradas destacadas